Historiaa

Pistohiekka sijaitsee Mikkelin ja Puumalan välisellä kantatie 62:lla, joka on yksi Suomen kauneimmista ja kuvatuimmista teistä. Lietveden maisematie (5 km) on rakennettu Lietveden pohjoisille saarille ja osittain pengerryksille. Pengertie valmistui 1955 ja lossin korvannut Lietveden silta vuonna 1985. Alue on myös vesiteitse helposti saavutettavissa Saimaan upeimpien selkien äärellä. Vuosikymmenten varrella laivaliikenne on ollut vilkasta ja veneilijöitä liikkuu paljon.

Pistohiekan lava avattiin vuonna 1965 kauniille paikalle Saimaan rannalle. Lava ja viereinen leirintäalue hiekkarantoineen elivät kulta-aikaansa 1970-luvulla, jolloin se houkutteli lomanviettäjiä sekä tanssiyleisöä tuhatmäärin. Paikka on piirtynyt monien mieliin ja siihen kietoutuu kultaisia muistoja. Tanssilava tarjoaa tunnelmaa kesäiltoihin tänäkin kesänä. Aluetta on verrattu jopa Yyteriin ja Kalajokeen, sillä matalaa hiekkarantaa voi kahlata 40-100 m kohti sinistä Saimaata.

Viime vuosina entisen leirintäalueen laaja maasto on toiminut vapaana retkeilyalueena. Alueella on järjestetty mm. partiolaisten leirejä onnistuneesti jopa 1800 osallistujalle. Suosittu Puumalan Saaristoreitti kulkee Pistohiekan läpi tarjoten tuhansille pyöräilijöille virkistävän taukopaikan. Upeat maisemat, Geopark-status ja vertaansa vailla olevat hiekkarannat vetävät puoleensa runsaasti kävijöitä, vaikka Pistohiekan uusi aika on vasta alkanut. Nyt pääsemme nauttimaan rakentuvan alueen ensimmäisen yritysten - Pistohiekka Resortin ja Pistocampin palveluista!

Yle Uutiset: 1970-luvun legendaarinen bileranta herätetään uudelleen henkiin – nyt vetonaulana ovat luonnonrauha ja saimaannorppa