Uusi hyvinvointi

Olemme siirtymässä elämysmatkailusta merkitysmatkailuun. Uusi hyvinvointi koostuu aidosta läsnäolosta, yhdessäolosta ja vastuullisuuden tiedostamisesta. Pistohiekalla painopisteinä ovat ainutlaatuinen ympäristö Geopark-kohteessa norppavesien äärellä, sekä lähiseutujen ja Saimaan nähtävyydet. Uuden Pistohiekan konseptisuunnitelma tarjoaa visioita alueen tulevaisuudesta.

Unelmia toteuttamalla ikimuistoisia hetkiä!

Saunamaailma

Uuden Pistohiekan ensimmäisiin projekteihin lukeutuva saunamaailma rakentuu parhaillaan upealle paikalle alueen kärkeen. Niemessä jylhien kallioiden reunustamana avautuu maisema Saimaan Lietvedelle.

Ainutlaatuisessa kohteessa yhdistyvät huippuarkkitehtuuri ja paikallinen laaturakentaminen. Vuonna 2022 Pistohiekan sauna- ja ravintolarakennukset ovat valmiina tarjoamaan merkityksellisiä hetkiä matkailijoille.

Unesco Saimaa Geopark

Saimaa Geopark sai YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO:n Global Geopark -statuksen vuonna 2021. UNESCO Global Geopark -status myönnetään kerrallaan neljäksi vuodeksi. UNESCO Geoparkit ovat verrattavissa kansallispuistoihin ja UNESCO:n maailmanperintökohteisiin.

Saimaa Geopark ry perustettiin joulukuussa 2016. Jäsenkuntia ovat Mikkeli, Juva, Sulkava, Puumala, Imatra, Lappeenranta, Savitaipale, Taipalsaari ja Ruokolahti. Saimaa Geoparkin pinta-ala on 6,063 km2, josta maa-aluetta on 2,031 km2 ja vesialuetta 4032 km2. Geokohteita on 65 sekä luonto- ja kulttuurikohteita 53. Myös Pistohiekka ja Lietvesi ovat Puumalan kohdelistassa.

Saimaa Geopark: Pistohiekan rantamuodostumat